Bol köpüklü türk kahvesi 1517 Yemen Valisi Özdemir Paşanın lezzetine hayran kalmasıyla günümüze girmiştir.Saray mutfaklarında ve evlerde yerini alan kahve çok miktarda tüketilmiştir.Çiğ kahve çekirdekleri tavalarda kavrulduktan sonra dibeklerde dövülerek cezvelerde pişirilerek içilir.Osmanlı elçileri sayesinde Türk kahvesinin lezzeti önce Avrupa oradan da tüm dünyayı sarmıştır.
Türk kahvesi yumuşak ve kadifemsi köpüğü sayesinde damakta en uzun süre tadını devam ettiren kahve türüdür.Telvesi ile ikram edilen tek kahve çeşididir.
Peki yaa bol köpüklü türk kahvesi nasıl oluyor :)
Cezveye kişi sayısı kadar soğuk su koyun.2 çay kaşığı kahvenizi istenirse 1 buçuk çay kaşığı şekeri (ki bence kahve şekersiz enfes olur) ekleyip karıştırın,kısık ateşte üzerinde ki köpük kabarıncaya kadar bekletin ve çay kaşığı ile ilk önce köpüğü alıp fincanlara koyun.Sonra tekrar ateşe koyun ve bu sefer köpüklü kısmını fincana koyun.Tekrar ateşe verip kaynatın ve tamamını fincana koyun.Sıcak servis edin :) Servisin yanında lokum ve bir bardak su ile sunumuzu yapıp dostlarınızla,bol sohbetin eşliğinde yudumlayın :) ee ne demişler bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır,afiyetler olsunnnn.
Türk kahvesi sevdiklerinle bi başka güzel ;)
YanıtlaSil