13 Eylül 2013 Cuma

Bitkiler ve Faydaları

Neymiş bu bitkilerin faydaları :) Yemekte,içicekte severek tüketiyoruz öyleyse yararlarını da bilerek tüketelim.




Neymiş Tarçın :) 
Bilimsel adı Cinnamomun,Yunanca'daki Kinnamomom.En eski baharatlardan biri olan tarçın Avrupa'da 16,18.yüzyılda en değerli ve pahalı baharatlardan sayılıyordu.
Aslında ağacın kurutulmuş kabukları kullanılır.Kokusu keskin olup tadı ise tatlımsı ve yakıcıdır.Sütlü tatlılar başta olmak üzere tatlılara çeşni olarak katılır.
Kahve,çikolata,meyve soslarına,içeceklere,et yemeklerine de ayrı bir lezzet katar.Hatta şeker hastalığında şekeri dengeleme ve düşürme yararı da vardır.Unutmadan çaylarda ve özellikle sıcak şaraplara da ayrı bir lezzet katar.


Gelelim Ihlamura :)

Ihlamur Tilia cinsini oluşturan ağaç türlerine verilen addır.Boyları 20-30 m'ye olup büyüklükleri ise 5-10 cm arasında değişen,kenarları dişli ve uzun saplı bir bitkidir.Sarımsı bir renge sahiptir.Karakteristlik bir kokusu vardır.Haziran,temmuz ayında yetişip,çiçekleri kurutularak çay gibi tüketilir.


Şimdi de Kuşburnuna :)
Avrupa,Afrika,Batı Asya'da yetişen bir bitkidir.İçi tüylüdür ve çok sayıda tohumu vardır.Sonbahar mevsiminde olgunlaşır.C vitamini açısından en değerli meyvedir.Çayı,mermelatı yapılır.Yabangülü,itgülü,gülelmesı,yirinc gibi adlarıda vardır.



1 yorum: