7 Eylül 2013 Cumartesi

Sandviç Ekmeği

Sandviç,iki ekmek dilim arasına et,peynir,marul ve çeşitli soslar koyularak hazırlanan pratik yiyecektir.Sandviçlerin tarihi büyük olasılıkla et ve ekmek kadar eskidir.Fakat Sandviç 18.yüzyılda ortaya çıkmıştır.Gelelim puf puf adını verdiğimiz pratik ekmeğimizi nasıl güzel yapıyoruz :) 

3 buçuk su bardağı unumuzu,1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı şekerimizi bir güzel karıştırıyoruz.1 paket maya,1 yumurta akını(sarısını üstüne),1 çay bardağı süt,1 çay bardağı su ve 1/2 çay bardağı sıvı yağımızı karşıma ilave ederek yoğuruyoruz.
Tepsimize yağlı kağıdımızı koyarak ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yapıp diziyoruz.Hamurun üstünü kapatıp 30-40 dakika ılık bir yerde mayalanması için bekletiyoruz.
Yumurtanın sarısını üzerine sürüp 180 derecede fırınımıza koyup üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından aldıktan sonra ortalarını yarım kesip içine istediğimiz yiyeceği koyup servis ediyoruz :)
Unutmadan okul açılıyor çocuklarımız için beslenme saatinde yiyecekleri bir tat olabilir.
Afiyet bal şeker olsun ;)

3 yorum: