Gelelim Ege Bölgesi'nin ve Girit'in lezzetle yenen peynirli kabak çiçeği dolmasına.
Eveet hemen anlatıyım yemeye koyulalım..
100 gram kadar beyaz peynirimizi(erimeyen) rendeliyoruz.1-2 dal maydanoz,dere otumuzu incecik doğrayıp peynirle karıştırıyoruz.Karışımımıza bir çay kaşığı kekik ve biberiye koyup karıştıralım.5-6 adet kabak çiçeğimizin içlerini açıp temizliyoruz ve peynirli karışımımızı içlerine dolduruyoruz.
1 su bardağı unumuzu eleyerek bir kaseye koyuyoruz ve üzerine 1 şişe sodayı dökerek yavaş yavaş koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz.
Yağımızı tavada güzelce kızdırıyoruz ve kabak çiçeği dolmalarımızın baş kısmından tutarak sodalı karışımımıza bulayıp,kızgın yağa bırakıyoruz.5 dakika kadar kızartıp alıyoruz.
Mmmm enfes bir tat haydin afiyet olsun ;)
Adını ilk duyduğumda bi garip gelmişti bana '' Kabak Çiçeği Dolması ''; ama bu yıl Cunda'da yedim, inanılmaz lezzetli...
YanıtlaSilKesinlikle tavsiye edilir ;)
Yapta yiyelim
YanıtlaSil