EzoGelin Çorbası
Türk mutfağının olmazsa olmazı Ezgogelin Çorbası.Aslında adı Barak Türkmenlerinden Gaziantep Oğuzeli İlçesine bağlı Uruş yani şimdiki adıyla Dokuzyol köyünden Ezgo Gelin'in adından gelmektedir.Havalar soğumaya başladı içimizi ısıtacak,sofralarımızın sımsıcacık çorbalarının tariflerine bir bakalım..
1 adet soğanımızı yemeklik doğruyoruz,1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı domates salçasını kavuruyoruz.Kavrulunca 1 yemek kaşığı un (istersen) koyuyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.Kavrulan karışımımıza 1 su bardağı kırmızı mercimek,1 kahve fincanı bulgur,1 kahve fincanı pirinç,3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz.Sıcak su koyup iyice fokur fokur olana kadar pişmesini bekleyip kısık ateşte iyice pişirene kadar bekletiyoruz.İçimiz ısındı pek de güzel oldu,afiyetler olsun ;)
HIIIMMMMM.... Enfes....
YanıtlaSil