Fasulye soğuya duyarlı ve her türlü toprakta yetişen bir bitkidir.Yaklaşık 80 çeşidi vardır ve baklagiller içinde en çok tüketilen sebzelerden biridir.
Esra'nın yaptığı sucuklu kuru fasulyenin tarifini sizlerle paylaşacağım ki esocanım harika tatlar yaratır :) mm parmaklarınızı yersiniz.
500 gram kuru fasulyemizi geceden ayıklayıp,yıkayıp bir güzel ılık su ile ıslatalım.
Yemeğimizi yapmadan önce yumuşayan fasulyemizi süzelim.2 adet kuru soğanımızı yemeklik doğrayalım.yarım kangal sucuğumuzu halka halka doğrayalım.
Tenceremize yağımızı,soğanlarımızı ve tuzumuzu ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım.Üzerine 2 yemek kaşığı salçamızı koyalım,daha sonra sucukları koyalım.Fasulyelerimizi de tencereye koyalım ve 2 parmak geçecek kadar sıcak su koyup,25-30 dakika pişirelim.
İşteee yemeğimiz hazır,bu tarif için Eso'ya teşekkür ederiz :)
Afiyet olsun..
Bal seker olsun sinoşumm ellerine dillerine sağlık;)
YanıtlaSilGece gece yapılmaz ki bu anacim...
YanıtlaSil