Ve en güzeli en lezizi ev yoğurdudur.Peki ev yoğurdunu nasıl yapıyoruz haydi bakalım öğrenelim :)
Sütü kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Serçe parmağını yakmayınca mayalanmaya hazır olduğunu anlıyoruz.Bir kasede her 1 kiloya 1 kaşık yoğurdu soğuk sütle özüyoruz.Tahta kaşıkla ılınmış sütün içine koyup, karıştırıyoruz.Ağzını kapatıp ve iyice örtüp bekletmeye alıyoruz.Soğuk ortamda 8-10 saat bekletiyoruz,sıcak ortamda da 5-6 saat bekletiyoruz.
Evde yapılan besin gibisi yok :) Herşeyiyle doğal,afiyet olsun.
ewde yapılan yoğurt nası da lezzetli oluo... ağzına sağlık kardiş:D
YanıtlaSil