7 Eylül 2013 Cumartesi

Pastırmalı Börek

Evet gelelim Kayseri'nin çiğ etin çeşitli baharatlar ve tuzla kurutulan yiyeceği olan pastırmasına :) Pastırma deyince akla Kayseri gelir fakat eski bir Türk yiyeceğidir ve Orta Asya'da Hunlar olduğu bilinmektedir.
Şimdi gelelim şu enfes lezzetin tarifine :)
5-6 tane sivri biber,2 tane çekirdekleri alınmış domates,100-120 gram kadar pastırmayı küp küp doğruyoruz ve kabımız da harmanlıyoruz.3 tane yufkayı tek tek açıp 1 çay bardağı su,1 çay bardağı sıvı yağı her katına sürüyoruz.Yufkayı yedi eşit parçaya bölüp karışımı içlerine koyup üzerine bir dilim kaşar ilave ediyoruz.Üçgen olacak şekilde sarıyoruz.Fırın tepsisine koyup üzerine yumurtanın sarısını sürüp 180 derecede pişiriyoruz ;)




Haydin gelin sofraya mis gibi koktular bir de yanına ayran açtık mı yeme de yanında yat..Afiyet olsun ;)


1 yorum:

  1. özellikle de sıcak sıcak yemek lazım...
    hımmm pek bi leziz:)

    YanıtlaSil