24 Eylül 2013 Salı

Krep,Akıtma Haydi Sofraya



Nam-ı değer krep,akıtma,kaygana,cızlama Türkiye'de ki meşhur isimleridir.Anadolu'da ve Rumeli'de çok yaygındır.
Hazırlanışı çok kolay hamur işi olan krep tuzlu ya da tatlı olarak yenebilir.
Peki hemen tarifini verelim de yiyelim mmm çok canımız çekmiş :)

2 bardak elenmiş unumuzu,2 su bardağı sütümüzü,1 adet yumurtamızı bir kaba koyup çırpıyoruz.Kıvamı hazır olunca;1 çay kaşığı tuzumuzu ya da şekerimizi,1 paket kabartma tozumuzu ve 1 kahve fincanı sıvı yağ ekleyip karışımı iyice çırpıyoruz.Kızgın tavaya büyük bir kepçe yardımı ile koyuyoruz ve hafifçe kızarana kadar arkalı önlü döndürüyoruz.İçine istediğimiz çeşniyi katarak yiyebilirsiniz.
Mmmm ve leziz bir kahvaltı sofrasında ya da akşam yemeği için harika bir menü olabilir.
Afiyet bal şeker olsun ;)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder