Gelelim Arnavut mutfağına ;)
Arnavutların en önemli öğünü kahvaltıdır.Kahvaltıda genelde domatesli,salatalıklı,yeşil biberli,zeytin,zeytin yağlı hazırlanan salatalar yenir.İşgal zamanlarında;Arnavut mutfağına Yunanistan,İtalya ve Osmanlı İmparatorluğu kendi kültürünün etkilerini bırakmıştır.Herkes yazın taze sebzelerini alır ve bir güzel de kurutmaya başlar ki kışa mis gibi yensin diye :)
İşte bunlardan biri de yapılan kuru biber,patlıcan.Haydi bakalım lezzetin sırrına..
Kuru kırmızı biber ve kuru patlıcanlarımızı yumuşayıncaya kadar haşlayalım.Galeta unu ve yumurtaya bulayıp,tavada sıvı yağla birlikte karıştıralım ve pişirelim.1kase süzme yoğurdumuzla,1çay bardağı yoğurdumuzu çırpalım.Sarımsak,tuzu,istenirse acımızı koyarak karıştıralım.Daha sonra hepsini borcama koyalım ve karıştıralım.İşte servisimiz hazır.
Afiyetler olsun ;)
kurutulmuş biber, patlıcan bayılırım...
YanıtlaSilgaleta ununda karıştırmak da ayrı bi lezzet katmaktadır;)
tavsiye edilir;)