1 Eylül 2013 Pazar

biri mis kokan börek mi dedi :)

Yufka demişken birazcık geçmişinden bahsetmemek olmaz neymiş bu beğenerek yediğimiz yufka :)
Oklava ya da merdaneyle açılan ince,hamur yaprağıdır.Un,su ve az miktarda yağ ile yapılır.Yufka ile yapılan enfes lezzetlere bakacak olursak;baklava,güllaç,börek,gözleme ve yufka ekmeği gelir.
Osmanlı İmparatorluğunun mirası olan yufka bir çok ülkenin mutfağında yer almaktadır.Yufka Kaşgarlı Mahmud'un Divan-i Lügati't Türk sözlüğünde 'yuvga' olarak belirtilmektedir.İnce hamur açma da Topkapı Sarayının mutfağında görülmektedir.
Şimdi de yufka böreğimizin leziz tarifine gelelim,

Yufkamızı tepsimize açarak koyalım.Üstüne diğer yufkamızı parça pinçik edelim ve malzemelerimizi koyalım.
2 yumurtayı bir kap içinde çırpalım.İçine süt,sıvı yağ(çay bardağı kadar) koyalım ve çırpalım.Yufkanın içine yemek kaşığı ile koyalım.Karışımın yarısını yufkanın ilk katına,yufkayı tekrar parça pinçik ederek peynir,maydanoz ve azıcık kaşar peyniri de koyalım.Kalan karışımı da tekrar kaşıkla her yeri ıslanana kadar koyalım. Hoop fırına atıp pişirmekte :)


5 çayımızın yanında bir güzel afiyetle yemeniz dileğimle ;)






5 yorum:

  1. Evde yufka var yarin denicem yorum yazarim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Dene bakalım lezzeti paylaş bizimle ;)

      Sil
  2. ooo esraaammm hemen denemelisin ve yorumlarınla buraları şenlendirmelisin:D

    YanıtlaSil
  3. Pazar günü yaptım böreği çok begenildi Emir bile yedi :)

    YanıtlaSil