10 Ekim 2013 Perşembe

Turşumuzu Kuralım :)

Evet çeşitli sebze ve meyvelerin karışımı ile karıştırılarak elde edilmesine turşu diyoruz.Eylül ayında turşu kurulur ve kışa hazır hale gelip hapur hupur yenir :)

Bizde turşumuzu kurduk.Hem evde,hem de KırmızıNar'da,ee siz daha kurmadınız mı yoksa,acele edinnnnn!
Gel gelelim nasıl kuruyoruz?
Geniş büyük bir tencereye 20 su bardağı boşaltıyoruz ve 5 yemek kaşığı iri tuzdan ilave edip,kaynamaya bırakıyoruz.Kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.Yeşil domatesleri,lahanaları kavanozlara doğruyoruz.Aralarına sarımsakları bütün haliyle serpiştirip,maydanozu koyuyoruz.Kavanoza bir su bardağı sirke koyuyoruz.
Turşunun kapağını kapatıyoruz ve 1 hafta boyunca aralıklarla ağzını açıp kapatıyoruz.Böylece turşunun gazını almış oluyoruz.Ve işte kışa hazırız afiyet olsun mmmm 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder