6 Ekim 2013 Pazar

Yemezsen pişman olursun =) PİLAV

Osmanlı Dönemin'de sarayların has yemeği olan pilav Fatih Sultan Mehmet'in sofralarında sade pilavın dışında sebzeli,etli,tavuklu yer aldırdığı bilinmektedir.Pirinç nadir olduğundan Osmanlı döneminde zengin sofraları süslediği görülmektedir.
Bir çok çeşidi olan pilava İtalyanların risotto,İran'da çilav denilir.Japonya ve Çin'de pirinç pilavı çok tüketilmektedir.

Ben annemden öğrendiğim iki farklı çeşitle pirinç pilavını anlatacağım :)

Pilav 1 :)
2 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye koyalım.Üzerine 1 buçuk bardak suyu,tuzu koyup kaynamaya bırakın.Kaynayınca daha önceden tuzlayıp,sulandırdığımız (pirincimizi tuzlu ılık suda ıslatıp 15 dakika bekletelim) 1 bardak pirincimizi tencereye koyalım.Hepsi kaynamaya başlayınca altını kısalım ve demlenmeye bırakalım.

Pilav 2 :)
Yağımızı tencereye koyalım,Yıkanmış pirincimizi (pirincimizi tuzlu ılık suda ıslatıp 15 dakika bekletelim) yağın üzerine koyalım.3-4 dakika kavuralım ve ölçüsüne göre su koyup pişirelim.

Bakalım hangisini seveceksiniz.
Hepinize afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder