22 Ekim 2013 Salı

Beşamel Soslu Patlıcanlı Tavuk

Lafı çok uzatmayacağım.İlham kaynağım blog yazmaya başlama sebebim minik prensesim Duruleydi'ye ziyarete gittim ve annişi Özgen ablamın sihirli yemek tariflerinden bahsedeceğim,hazır mıyız nam num nam :)

1 adet soğanı doğrayıp tencereye koyalım,yağımızı ve azıcık su ekleyerek kavuralım.Üzerine yarım kilo kalça etinden tavuğumuzu koyalım ve pişirmeye bırakalım.Piştikten sonra  1 çay kaşığı yenibahar ve karabiber ekleyelim.
3 adet patlıcanımızı kızartmalık doğrayalım ve azıcık yağ koyup tenceremiz de alacalı kızartalım.
Beşamel sosumuzu hazırlamak çok kolay.Unu kavuruyoruz,üzerine süt ekleyip iyice katılaşana kadar (boza kıvamı) karıştırıyoruz ve bi çimdik tuz atıyoruz.

Ayrı ayrı pişirdikten sonra borcamımıza sırayla patlıcanı,tavukları koyup üzerine beşamel sosumuzu koyup,kaşar rendeleyip 200 derecede ısınmış fırına atalım ve üzeri hafif kızarana kadar bekletelim.

İşteee pratik enfes tat.Afiyet olsun,unutmadan yanına bulgur pilavı ve ayran ziyafeti de çektik mi tam olur :)

1 yorum:

  1. ne de güzel yedik afiyetle:)))
    iyi ki gitmişiz duruleydi kurabiyemi görmeye de annişi sevgili kuzenim bize enfes lezzetler tattırdı;)))
    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil