1600 yılında Suriye yoluyla Mısır'dan İstanbul'a mısır buğdayı ya da mısır darısı adıyla gelmiştir.
Tanelerinde ham yağ yulafdan sonra en değerli besin maddesi bulunmaktadır.

Tenceremize 1 yemek kaşığı sıvı yağımızı koyalım,biraz tuz ekleyelim.1 kahve fincanı mısırımızı da koyalım ve karıştıralım.Tenceremizin kapağını kapatalım.Yavaş yavaş mısırlar patlamaya başlayacaklardır.Ara sıra tencereyi sallayalım kapağı açmayalım.Patlama sesleri kesildikten sonra ateşte çok tutmayalım yoksa yanık kokuları yoğun olur.
Mis gibi mısırlarımızı patlattık ve sinema keyfi de yanında harika olur.Hem iyi seyirler,hem de afiyet bal şeker olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder