26 Ekim 2013 Cumartesi

Portakallı Kereviz Yemeği

Kerevizin yaprak ve saplarının bol vitaminli,mideyi kuvvetlendirdiği ve iştah açtığı bilinmektedir.
Hafta sonu yemeğimi yaptım.Bugün portakallı kereviz yemeğimle sizlerleyim.Haydi hep birlikte tarifini alın :)

Orta boyda 2 adet havucu küp küp doğrayalım.Tenceremize koyalım,1 çay bardağı sızma sıvıyağı koyup,azıcık kavuralım.Üzerine 2 adet soğanımızı halka halka doğrayıp koyalım.Patatesleri cevüz büyüklüğünde doğrayıp karışım a koyalım,üzerine azıcık su koyup,pişirmeye bırakalım.
Havuç,soğanlar ve patatesler kavrulurken;kerevizimizi ayıklayalım.Saptaki yaprak kısımlarını yıkayalım.6 adet orta boy kerevizi de ceviz büyüklüğünde doğrayalım,limonlu suda bekletelim.
2 adet portakal ve 1 adet limon suyunu,isteğe göre 2 kesme şeker ve 1 çay bardağı bezelyeyi tenceremize koyalım.Kerevizleri de koyup,saplarını da bir güzel doğrayıp ocağın altını kısalım.Ilık su da eritilen 1 çorba kaşığı unumuzu tencereye daire yaparak dökelim.Kısık ateşte pişirelim.Piştikten sonra servis tabağına alalım ve dereotu ile süsleyelim.
Mmmm afiyet bal şeker olsun aaa dostlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder