6 Ekim 2013 Pazar

Selanik Gevreği

Çayları hazırlayın ve Balkan usulü Selanik Gevreğiyle beraber çayımızı yudumlayıp,güzel sohbetler bizleri bekliyor :)

Gelelim hep dışarıdan aldığım tadın evde mis gibi yapımına.Nasıl yapıyoruz peki haydi çok basit olan peksimetimizin tarifini verelim.

Yarım su bardağı şekerimizi,2 yumurtayla çırpıyoruz.İçine yarım su bardağı sıvı yağı ilave edip tekrar çırpıyoruz.1 buçuk su bardağı un,1 tatlı kaşığı kabartma tozu ekleyip kek kıvamından biraz daha katı bir hamur elde ediyoruz.Ardından karışıma 1 tatlı kaşığı sirke,kuru üzüm,fıstık,ceviz,badem ekleyip karıştıralım.
Tepsimize yağlı kağıdımızı koyuyoruz ve karışımı tepsiye döküyoruz.Fırınımızı 200 dercede ısıtıyoruz ve tepsimizi koyarken 160 derecede pişiriyoruz.Piştikten sonra 20 dakika soğumaya bırakıyoruz.Dilim dilim baş parmak kalınlığında kesiyoruz ve tepsiye tekrar diziyoruz.20 dakika daha fırına veriyoruz(arkalı önlü fırına verirsek istenilen kıvamı alırız) ve afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder