22 Ekim 2013 Salı

Bulgur Pilavı


Buğdaydan yapılan geleneksel anadolu lezzeti.Bulgurun karbonhidrat değeri yüksek protein değeri düşüktür.Kolestrol içermez.Sinir ve sindirim sisteminde önemli bir yer tutar.Pirinç ve kuskusa göre daha besleyicidir.Sarı ve esmer bulgur olmak üzere iki çeşittir.
Bulgurun bir çok yemeği olur.Çiğ köfte,bulgur pilavı,kısır başlıcalarıdır.Pişirilen bulguru 2 gün içinde tüketmeye özen gösterin.
Eveeet şimdi de bulgur pilavımızın tarifini verelim :)
1 adet soğanımızı yemeklik doğrayalım ve tenceye koyalım üzerine yağımızı,2 kaşık salçamızı koyalım ve biraz kavuralım.Kavurduktan sonra isteğe göre maydanoz ve dereotu koyalım.
1 bardak bulgurumuzu suyla bir güzel yıkayalım ve tencereye koyalım.Üzerine 1 çay kaşığı muskat koyalım ve kavuralım.Tencerinin üzerine gelecek şekilde sıcak su koyup pişirmeye bırakalım.

Haydi mm afiyetler olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder