26 Ocak 2014 Pazar

Rahibe Köftesi

Bugün sofralarımızı şenlendiren Mert Usta'nın tatlarına hazır mısınız? nam-ı değer sevdicek Mirt.
Ne mi yaptı Rahibe Köftesi =) nasıl mı yaptı? ee gelin hepbirlikte tarifini yazalım.
50 gram etimizi robotumuza koyalım ve püre haline getirelim.Geniş bir kabımıza 1 çay bardağı su ile 200 gram dinlendirilmiş bulguru koyun.Üzerine püre haline getirdiğimiz etimizi,1 yemek kaşığı biber salçasını,30 gram galeta unu,30 gram irmik koyalım ve yoğuralım.Kurumaması için azar azar su ilave edelim.
Tenceremizin içine su ve bir miktar tuz koyalım.Hazırladığımız harcımızı haşlamak için yuvarlak toplar yapalım,ortasına parmağınızı bastırarak çukurlar oluşturun.Sırayla kaynayan suya atın ve su yüzeyine çıkınca tek tek alın.
Tavamızı alalım ve içine zeytinyağı koyalım,sarımsağı ince ince doğrayıp yağın içine atalım ve haşlanan köfteleri kızartalım.



Şimdi üzerine sotelenmiş ısanağımız için;Bir avuç ıspanağı 3-4 parçaya bölelim.1 adet soğanı küp küp doğrayalım.Tavaya zeytinyağımızı koyalım ve soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım.Pul biber,kimyon,karabiber ve tuzu ekleyip karıştıralım.Ispanakları ilave edelim Ispanakları hafif diri tutalım ve kızarttığımız köftelerin üzerine dökelim.
Ispanak kreması için;Köfteleri haşladığımız tuzlu suda diri bir şekilde bir avuç ıspanağıhaşlayalım.Haşlanan ıspanakları buzlu suyun içinde bekletelim.1 yemek kaşığı kremayı robota koyalım,1 yemek kaşığı sebze suyunu koyalım.Buzlu suda serinleyen ıspanakları sıkarak robata koyalım,Ispanak taneleri kremalı harcın içinde görünmeyecek şekle gelene kadar robotu çalıştırın.Karışıma 2 yemek kaşığı sebze suyu koyup,1 tutam kaşar koyup karışımla harmanlayın.

Sotelen ıspanağı servis tabağımıza koyup üzerine köftelerimizi yerleştirelim.Köftelerin üzerine ıspanak kremasını dökelim ve servisimiz hazır.
Mert Usta'ya ellerine sağlık diyoruz.Harika bir lezzeti bize tattırdığı için teşekkür ederiz.
Sevdiceklerle musmutlu sofralarda afiyetle Rahibe Köftesini yemeniz dileğimle.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder