Antep yöresinin yemeklerinden bir lezzet menümüzde=İslim Kebabı.
Damağımızda harika bir tat bırakacak,hazır mısınız?
Annişim bu lezzetleri böylesine güzel öğrettiğin için teşekkür ederim.Benim annem bir meleeeeeek =)
Tarife gelince malzemelerimizi sırayla anlatalım.
İlk önce sosun malzemeleri:2 yemek kaşığı zetinyağımızı tencerede iyice kızdıralım.5 adet rendelenmiş domatesimizi,tuz,pulbiber ve 1/2 bardak et suyumuzu ilave ederek kaynatalım.
1 kg patlıcanı ince dilimler halinde keselim.15 dakika tuzlu suda bekletelim.Sonra kurulayıp,kızgın yağda (karartmadan kızartalım) kızartalım.
Köfte harcımız için malzemelerimiz: 1/2 kg kıyma,1 adet soğan rendelenmiş-2 diş sarımsak rendelenmiş,tuz,karabiber,kimyon,1 yumurta,4 yemek kaşığı galeta unu,1 tutam ince ince kıyılmış maydanozu iyice yoğurun.Karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak,hafif yağladığımız cam kaba koyalım ve 200 derece ayarladığımız fırına koyup,pişirelim.
Köftelerimiz piştikten sonra,2 patlıcan dilimini artı şekline getirip,ortasına bir top köftemizi koyup,patlıcanları üzerine kapatalım.Birer dilim domates ve biberi üzerine yerleştirdikten sonra kürdanla sabitleyelim.Üzerine hazırladığımız sosumuzu dökelim ve 20-25 dakika pişirelim.
Mmmmm afiyet olsun.
Çok beğendim.... Aferin....
YanıtlaSil