24 Mayıs 2014 Cumartesi

Zeytinyağlı Enginar

Enginar Akdeniz bölgesinde yetişir.Enginar yumuşak ve sıcak bitki örtüsü olan bir çok yerde yetişmektedir.
Enginarın faydalarını saymakla bitmez :) bakalım nelermiş?
- İştah açıcıdır.
- Tansiyonu düşürür.
- Mide ve bağırsak hastalıklarında ishal ve dizanteriye karşı korur.
- Safra kesesi, karaciğer hastalıklarına karşı korur.
- İdrar söktürücü ve safrayı artırıcı etkisinden dolayı karaciğerin görevlerini kolaylaştırır.
- Beyin yorgunluğunda ve kanı temizler.
- Şeker hastalığına iyi gelir.
- Enginar kolestrolu düşürür ve dengeler.
Enginarın afrodizyak etkilerinin olduğuna dair ayrıca literatürde bilgiler mevcuttur.

Yaptığımız zeytinyağlı enginar yemeğimizin tarifini de verelim.

2 su bardağı su,azıcık zeytinyağ,yarım limonun yarısı sıkalım ve enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Tenceremize zeytinyağımızı koyalım.1 adet soğanı yemeklik doğrayalım.1 adet havucu küp küp doğrayıp,patatesimizi küp küp doğrayıp kavuralım.
Bir tutam pirinç veya bir tutam un koyalım.Yarım çay bardağı kadar haşlanmış bezelye,tuz dereotunu harmanlayıp,haşlanmış enginarların içine koyup tekrar pişirelim.

Tam da istediğim gibi bir lezzet oldu.Haydi siz de yapın ve afiyetle yiyin :) 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder