24 Kasım 2013 Pazar

Yapın da Yiyin Patlıcan Kebabını !

Anneannemin patlıcan kebabıyla bugüne damga vurdum resmen.Anneannem iyi ki öğretmiş,annemde bana öğretti.En leziz yemeklerimi yaparken hele de özel yapıyorsam lezzete daha bir lezzet katıyorum.
Haydi artık tarife geçelim.

1 kilo kuzu ya da dana etimizi tencereye koyalım,Suyu çekene kadar pişirelim.2 büyük soğanı yemeklik doğrayalım ve ete katalım.1kaşık domates salçasını içine koyalım.2 adet domatesi yemeklik doğrayıp koyalım ve pişirelim.
1 buçuk kilo patlıcanları alacalı soyup,dörde bölüp,ortadan bölelim.Yarım saat tuzlu suda bekletelim.Beklettikten sonra patlıcanları yıkayalım,temiz havluda suyunu süzelim.Tavaya sıvı yağımızı koyup 10 tane çarliston biberleri 2'ye bölüp kızartalım,daha sonra patlıcanları kızartalım.Patlıcanları kevgire koyup,soğuk suda gezdirelim.(Yağını alsın diye)
Tenceremizde etlerimizin üzerine kızarttığımız biberleri dizelim.Üzerine patlıcanları dizelim.Tenceremize 1 çay bardağı sıcak su ilave edip,pişirelim.
Afiyetler olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder