16 Kasım 2013 Cumartesi

İşte sizlere Muhammara-Acuka :)

Antakya mutfağına ait bir tür mezedir.Meze olarak geçse de her öğün keyifle yenir.Özellikle kahvaltıda ekmeğe labne peyniri sürüp,üzerine muhammarayı ya da acukayı sürün bakın ağzınız nasıl da tatlanıyor.

Eee yarın kahvaltınızda bir değişiklik yapın sofranıza :)




1su bardağı dövülmüş ceviz,5-6 kaşık galeta unu veya 2 dilim ufalanmış bayat ekmek içi,2-3 diş sarımsak(rendelenmiş),1 yemek kaşığı biber salçası,1 yemek kaşığı domates salçası,1 adet limon suyu,1 çay kaşığı kimyon,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı pul biber(biber salçası acı değilse),yarım su bardağı sıvıyağ(yeterli gelmezse ilave ediniz),tuz,1 yemek kaşığı susamı bir güzel karıştıralım,servis tabağına koyabilirsiniz.


Ben göze hitap etsin diye,kavanoza koyup şıklık yaptım.Çok da güzel oldu...

Afiyet olsun :)

1 yorum:

  1. ne kadar da yaratıcı hareketler bunlar böyle... beğendim;)))

    YanıtlaSil