Tencerenin içine yarım limon sıkalım.3 adet ayvayı yıkayıp soyalım.İkiye bölüp ortasını alıyoruz,çekirdeklerini temizliyoruz ama çekirdekleri atmıyoruz.Ayvaların alt kısımları tencerenin altına gelecek şekilde dizip,1 çubuk tarçın,5-6 tane karanfili koyup haşlıyoruz.Bıçağı ayvaya batırdığımızda dibine kadar geliyorsa haşlanmıştır.Haşlanmış ayvaları yayvan bir tencereye alıp,(fırında da 150 derecede yapabilirsiniz) üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker koyuyoruz,ayvaların çekirdeklerini de koyuyoruz,üzerine yarım kaynamış su koyuyoruz.Ocağın altını kısıp ayvalar pembeleşinceye kadar kaynatıyoruz.
Servis tabağına dizip,arzuya göre ceviz,kaymak,tarçınla süslemeyi yapıyoruz.
Afiyet bal şeker olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder