25 Şubat 2014 Salı

Patetesli Peynirli Kaplumbağa Poğaça

Haydi çocuklarınızın menüsüne yeni bir tat daha =) Oyunla herşeyi çocuğumuza kazandırabiliriz.
Esocanıma teşekkür ederim böyle lezzetleri bizlere sunduğu için.
Öyleyse tarifimizi verelim bir an önce.


1 su bardağı sıvıyağ,1 adet yumurta,1 su bardağı yoğurt ve 1 çay bardağı yoğurt suyunu kabımızda karıştıralım.1 küp yaş mayayı ufalayarak karışıma ekleyelim.Tuzumuzu ve alabildiği kadar un ilave edelim ele yapışmayan hamurumuzu elde edene kadar yoğuralım.Üzerini örtelim mayalanmaya bırakalım.
3 adet patatesleri haşlayalım.Haşlandıktan sonra rendeleyelim ve 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi,tuz ve karabiber ekleyelim karıştıralım.
Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük bir parça kopartalım,elde bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açalım.Bir tatlı kaşığı kadar patatesli harcımızı içine koyalım ve kapatalım.Elde biraz yuvarlanıp, kapatılan kısmı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.Üzerine yumurta sarısı sürelim.Çörek otu ile süsledikten sonra,önceden ısıttığımız 180 derecedeki fırına koyalım.Üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Haydi afiyetler olsun.

1 yorum:

  1. Sinosi, sizi kutluyorum, yemek yeme sorunu olan çocuklar için çok güzel tarifler paylaşıyorsunuz. Annelerin işini kolaylaştırmak çok önemli. Bir eğitimci olarak çocuklar adına teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil