23 Şubat 2014 Pazar

Hindistan Cevizi Topları (Kardan Adam)

Eveeet sıkı durun harika tatlarımı sizler için şekillerle yapıp,sunuyorum.Hazırsanız tarife geçelim =)

3/4 su bardağı pudra şekeri ve 200 ml çiğ kremayı (Kutu sut kreması),3-4 dakika şeker eriyinceye kadar çırpalım.
2-3 yemek kaşığı labne peynirini, 3 su bardağı hindistan cevizi ve 1 su bardağı ya da 1 kahve fincanı süt tozunu ekleyerek yoğuralım. Hamur yuvarlanabilecek bir kıvama gelinceye kadar azar azar hindistan cevizi eklemeye devam edelim.
İrili ufaklı toplar yaparak hindistan cevizine bulayın.
Topları üst üste tutmak için çubuk krakeri üst üste koyduğunuz hindistan cevizi toplarının uzunluğunda bölelim.Kardan adamların gövdesini oluşturacak parçayı servis tabağına alalım,çubuk krakeri saplayın ve üzerine diğer topu oturtarak başı sabitleyelim.
Pasta boncuklarıyla kardan adamların gözlerini ve düğmelerini yapalım. 2 adet kuru kayısı ya da 2-3 dilim havuçtan minik üçgenler keserek burunlarını takalım.
2-3 paket bonibondan şapkalarını takarak servis yapalım.(Eğer şapka yapışmazsa krema ya da labne ile yapıştırın.)

Tatatataaam karşınızda hindistan cevizi kardan adam toplarımız =)
Harika bir doğum günü tadı olduğu kadar sevdiceklerinizle beraber türk kahvesinin yanında keyifle yenebilecek tat.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder