5 Ekim 2014 Pazar

İtalya'nın makarnası,pizzası,şarabı,kahvesi, peyniri,sosları,dondurması =)



Buongiorno Signore e signori :) duyduk duymadık demeyin İtalya'yı fethedip geldim =)
Harika geçen 8 günün ardından geriye kalanlar İtalya'da yaşanan maceralar.Yedik,içtik,gezdik,tozduk,dans ettik,şarkılar söyledik derken..... ;)
Bir de yemekleri mmm leziz.Makarnası,pizzası,şarabı,peyniri,kahvesi,tramisu,dondurması,acısı,sosları aaa bir de tadı damağımda kalan etleri :)
İtalya'da makarna al denta kıvamında pişmektedir.Yani diri,dişe dokunur,yapışmayan anlamındadır.


İtalyan mutfağı,dünyanın her tarafında bilinen,sevilen ve zengin bir mutfaktır.İtalyan mutfağında Antik Roma,Antik Yunan,Bizans,Yahudi ve Arap mutfaklarının etkisi vardır.İtalyan mutfağının özelliği bölgesel çeşitliliğinin fazla olması ve çok farklı lezzetlerin olmasından gelir.
Peynir ve şarap mutfakta ana lezzettir.Kahve ve özellikle de espresso İtalyan mutfağının vazgeçilmezidir.
Şimdilik anlattım en yakın zamanda lezzetleri bir bir yapıp sizlerle paylaşacağım.

Antik Roma gecesinden bir kaç fotoğraf paylaşıyorum :)


 

Alla prossima haydi görüşmek üzere..sevdiceklerle bir sofra kurmaya gider sinemis :) iyi bayramlar

3 yorum:

  1. Ya risottosu? Ve de ya dondurması?

    Seneye tekrar İtalya....Ama bu sefer sadece iki, üç şehir ve aile büyükleriyle.... İtalya'ya bir iki ... yolcu kalmasın uçağımız kalkıyor....

    YanıtlaSil