19 Ekim 2014 Pazar

İtalyan Makarnası,Yunan Şarabı,Türk Usulü Salatası

Makarnamızı al denta kıvamında pişirelim.3-4 dakika uygundur,sonra süzelim.İçine yağımızı,tuzumuzu koyalım ve hafif kısık ateşte pişirelim.
Sosumuzun malzemeleri:5 adet domatesi yemeklik doğrayalım ve tenceremize koyalım.İçine 3 kepçe su koyalım,1 tatlı kaşığı salça koyup karıştıralım.Baharatımızı da sosumuzun içine koyup karıştıralım.
Sosumuz hazır,makarna hazır hale gelince hepsini karıştıralım.Sıcak servis yapmayı unutmayınız.
Salataya gelince;havuç,salatalık,domates ve marullarımızı doğrayalım.Nar ekşisi ve yağıda ekleyelim mmm bu da hazır.
Bir de zeytinyağımızı küçük bir kaba koyalım ve içerisine pul biber koyalım bu da hazırsa.... gelelim mmm şaraba.Yunanistan'dan getirilen mis gibi beyaz şarabıda sofraya koyduk mu yeme de yanında yat :)

Sevdicekle harika bir sofrada daha buluşuldu,tadımız hiç eksik olmasın.
Afiyetler olsun :)


                                


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder