o Karnabahar, tüm Turpgiller'deki sebzeler gibi bedenin kansere yakalanmasını aza indirir.Özellikle kalın bağırsak ve mide kanserlerine karşı etkilidir.
o Antioksidan madde yönünden de zengin olduğu için kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi geçirme ve katarakt olmayı aza indirir.
o Karnabahar, demir minerali oranı yüksek olduğu için kansızlığı önler.
o Potasyum minerali yönünden zengin olduğu için de yüksek tansiyonu düşürür, tansiyonu belli düzeyde tutar.Kolestrolü dengeler.
Bu etkilerinden yararlanmak için karnabaharı haftada 2-3 kez tüketmeliyiz.
Gelelim karnabahar yemeğimize; annişimin tarifinden yola çıktık ki nihayet annemin eli bende de var :) Nasıl yapıyoruz gelin bakalım.
1 tane orta boy soğanı yemeklik,1 orta boy havucu küp küp doğrayıp bir kepçe sıvıyağ ile kavuruyoruz.Biraz kavurduktan sonra küp küp doğradığımız 1 büyük patatesi de kavurup 2 yemek kaşığı salça koyup karıştırıyoruz.Karışımı tencereden alıp,tencereye 1 orta boy çiçekleri ayrılmış karnabaharı dizelim.Karışımı ve dondurulmuş bezelyeleri karnabaharın üzerine koyuyoruz.1 su bardağı süt ve tuzu ilave edip pişirmeye bırakıyoruz.
Ta ta ta taaaam ve karnabahar yemeğimiz hazır.Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder