5 Aralık 2013 Perşembe

Tahinli Baklava

Evet başta Türk olmak üzere Orta Doğu,Balkan,Güney Asya mutfaklarının hamur tatlısıdır.İnce yufkaların arasına yöreye özgü ceviz,antep fıstığı,fındık,badem koyularak yapılır.Genel olarak şeker şerbeti koyulur.

Gelelim yaptığım tahinli baklavaya :)

Yarım çay bardağı sıvı yağımızın içine azıcık eritilmiş tereyağımızı karıştırıyoruz.1 su bardağı cevizimizi rondodan geçiriyoruz,çok geçirmeyin ağza gelecek büyüklükte olsun.6 yemek kaşığı şekerimizi bir kaba koyuyoruz.1 çay bardağı tahinimizi de hazırlıyoruz.
1 paket baklava hamurumuzun içinden,1.baklava hamurumuzu tezgaha koyuyoruz ve üzerine tahin ve yağımızı sürüyoruz.2.baklava hamurumuzun üzerine de tahin ve yağımızı sürüyoruz.3.baklava hamurumuzun üzerine tahin,yağ,şeker ve cevizimizi koyup,rulo yapıp,verev verev iki,üç parmak kalınlığında dilimleyip tepsimize diziyoruz.
200-300 derecede ısınmış fırında pişiriyoruz.Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpiyoruz.

Eeee bu tatlımızı da sevdiceklerle yiyince daha bir tatlı oluyor :)
Afiyet bal,şeker olsun ;)





2 yorum: