5 Aralık 2013 Perşembe

Etli Pazı Sarması

Gelelim Etli Pazı Sarmasına :)
Ben yaptım,afiyetle de yedik,sıra siz de Sevgili Blogger Severlerim.Gelin şimdi tarifini veriyim,hemencecik başlayın yapmaya..



İri yapraklı yarım kilo pazıyı iyice yıkayıp,temizleyelim.Tencerede suyumuzu kaynatalım ve pazıları teker teker suya daldırıp,çıkartalım.Süzgece alıp,süzülmesini sağlayalım.
Bu sırada iç malzemesi için; yarım kilo kıyma,1 çay bardağından 2 parmak eksik pirinç,2 adet yemeklik doğranmış soğan,2 kaşık domates salçası,yarım çay bardağı sıvıyağ,nane,maydanoz,dereotu,tuz,karabiberi koyuyoruz ve karıştırıyoruz.
Dolmaları pişireceğimiz tencerenin içine salça koyup,eritelim.Pazıları sarıyoruz ve tenceremize diziyoruz.Dolmaların az üstüne gelecek şekilde su koyuyoruz.Kısık ateşte pişiriyoruz.
Servis ederken dolmaları tabağımıza koyuyoruz üzerine isteğe göre sarımsaklı yoğurt dökerek lezzete lezzet katıyoruz.
Tüm dostlar sofraya afiyet olsunnnnnn ;)


2 yorum: