14 Aralık 2013 Cumartesi

Gel gel Un Helvasına geeeel

Türkiye ve Orta Doğu ülkesinde yaygın bir tatlıdır.Türk mutfağında un ve irmik helvası çok yaygındır.

Türk gelenek ve göreneklerine göre; doğumlarda, ölümlerde, askere giderken, hac dönüşünde, okula başlayan çocuklar için, yeni bir eve sahip olunca, okul bitince, yağmur dualarında, kuzunun sütten kesilme günü olan "yoğurt bayramı"nda, "çiğdem düğünü"nde (ilk çiğdemin görüldüğü gün) Osmanlı evlerinde kesinlikle çeşitli helvalardan biri yapılır ve eşe dosta dağıtılır.


Gelelim cevizli un helvasının tarifine;

Bir kasede 3 su bardağı sıcak su ve 2 su bardağı toz şekerimizi karıştıralım.100 gram margarin ve 1 çay bardağı sıvıyağımızı tenceremize koyup eritelim.2 su bardağı unu ilave edelim ve tahta kaşıkla karıştıralım(kahverengi olana kadar) karıştıralım.Cevizlerimizi karışıma ilave edelim ve 5 dakika daha karıştıralım.Su ve tozşeker karışımımızı yavaş yavaş karışımımıza ilave ederek karıştıralım.Ocaktan aldıktan sonra kaşıkla şekil verelim.
Hepberaber afiyetle yiyelim :)


2 yorum:

  1. Hmmmm yapan olsada yesek;)

    YanıtlaSil
  2. aslında birisi pek bi güzel yapıyor da :) haftaya sofraları şenlendirmek lazım! :)

    YanıtlaSil