5 Haziran 2014 Perşembe

Etli Wrap ve Kırmızı Şarap

Ve sevdiceğiniz mutfağa girer,enfes bir tadı damağınızda bırakırsa kalbiniz küt küt atmaya başlar.Kalbin sahibi Mert Usta :) nam-ı değer sevdicek Mirt.İşte mutfak sırrımız böyle başladı sonra ne mi oldu?Gelin hepberaber tarifi öğrenelim =)

Kırmızı ve yeşil biberin çekirdeklerini çıkartalım julyen doğrayalım. 

Soğanı ikiye bölelim ve yarım ay şeklinde ince ince doğrayalım.
Tavaya soğanı koyalım,zeytinyağı ekleyelim soteleyelim.Biberleri ekleyelim ve soteleyelim.
Etleri parmak kalınlığında doğrayalım.Süt,zeytinyağ,karabiber ekleyerek biraz harmanlaşmasını bekleyelim.
Harmanlaşan karışımı tavaya koyalım,orta ateşte karıştırarak pişirelim.Lavaş ekmeğini tezgaha alıp,ortasına hazırladığınız soteden üçte bir kadarını yayalım.Üzerine etin üçte birini yayıp,cheddar peynirini julyen kesip koyalım.
Lavaşı sağından ve solundan içeri doğru parmak kadar katlayalım ve açıkta kalan ucundan rulo yapalım. Hazırladığınız ruloyu ortadan 2 parçaya bölelim ve tost makinesinde ısıtalım.
Diğer dürümlere de aynı işlemi yapalım ve mmm servis tabağına alarak sevdiceğinizle afiyetle yiyebilirsiniz.
Kırmızı şarap ve patates kızartması ile servis yapabilirsiniz bizden demesi ;)


Birinin aklınızda edindiği yer, yüzünüzde gülümsemeye dönüşüyorsa vardır bir hikmeti.

1 yorum: