20 Mart 2014 Perşembe

Tavuklu Wrap

Ev yapımı enfes dürümlerime hazır mısınız?Bu lezzeti kim yaptı tabi ki Mert Usta :) nam-ı değer sevdicek Mirt.Nam Num haydi sofraya ellerine sağlık Mert Usta..

Sebzeli yapmak istiyorsak sebze sotesi için malzemelerimiz ve yapılışı:1 adet kabağı 4 parçaya bölelim. Bıçak yardımıyla çekirdeklerini çıkartalım,julyen doğrayalım.1adet havucu soyup kabağın boyutlarında doğrayalım.
Kırmızı ve yeşilbiberin çekirdeklerini çıkartıp aynı havuçlar gibi doğrayalım. 1 adet soğanı ortadan parçaya bölelim ve yarım ay şeklinde ince ince doğrayalım.
Tavaya soğanı ve havuçları alalım.Üzerine zeytinyağı ekleyesolim ve sotelenmeye bırakalım.
Havuçların üzerine biberleri ekleyelim ve soteleyelim.
Son olarak kabakları ve 1 diş sarımsağı ekleyerek 4-5 dakika daha soteleyelimç Sebzeler yumuşayınca tavadan alalım ve tabağa koyalım.
3 parça kemiksiz tavukları parmak kalınlığında doğrayalım. Tuz, karabiber ve biberiye ile harmanlayıp zeytinyağı koyduğunuz tavaya alalım.
Orta ateşte kızarmaya başlayıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Üzerine soya sosu ilave ederek 3 dakika daha soteleyin ve ocağı kapatın.
Lavaş ekmeğini alın ve ortasına hazırladığınız sebze soteyi koyun.Sebzelerin üzerine hazırladığınız tavuğu yayalım.
Lavaşı rulo yapmaya başlayalım.Hazırladığınız ruloyu ortadan 2 parçaya bölüp servis tabağına alın.
Salata isterseniz de patates kızartması ile tabağımızı süslendirebiliriz.


Soframızda neşe,sağlık,lezzet,sevdicekler eksik olmasın,herkese afiyet olsun.



1 yorum:

  1. Lavaş hariç diğerleri bana da uyar, çölyaklıyız ya....Kendim deneyim dedim ama yok yok ustanın elinden yemek iyi olur. Bir de tost adilmiş gibi mi ne?

    YanıtlaSil