2 Aralık 2015 Çarşamba

ÇAY =)

Elinde bir bardak çay varsa bu memlekette mutsuz olmak... neredeyse imkansız.
Çayı yalnız içiyorsan;hayallerde,yok hayır bir dostla içiyorsan;güvende,ama yok yok aşkla içiyorsan;midende kelebekler uçuşur gibi hissedersin.


Ama şu da bir gerçek elinde bir bardak çayın varsa kim takar yorgunluğu,suskunluğu,zorluğu.Elinde bir bardak çayın varsa söyleyeceğin çok söz var demektir anlatmak için sadece bir bardak çay gerekir.
ÇAY sohbet demektir,hele ki iyi demlenmişse güne başlamak için fazlasına ihtiyacın yok.

Peki bizler çayı nasıl demliyoruz: Suyumuzu çaydanlığımıza koyuyoruz,kaynadığında çaydanlığın üstüne eğer karışım çay koyuyorsak yaklaşık 7-8 tatlı kaşığı çay ekliyoruz. 
Bu arda küçük bir notum var, 1 tatlı kaşığı şekeri çaydanlığın üstüne ekliyoruz. Karıştırmadan bırakacağımız şeker çayın acılığını almamıza yardımcı olacaktır.
Kaynayan ve kaynadıktan sonra en az 2 dakika boyunca kaynamada bırakılan suyu çaydanlığın üstüne 1 parmak kalacak şekilde boşaltıyoruz ve çaydanlığın altını tekrar su ile dolduruyoruz.  Orta ateşte su kaynayana kadar çayı ocakta tutuyoruz. Su kaynadıktan sonra çay servise hazır diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çayın demlenme ve güzelleşme evresi burada başlıyor. Altını kıstığımız ocakta çayı yavaş yavaş demlenmeye bırakıyoruz.

ÇAY içtiğiniz dostlarınız,aşkınız,aileniz daim olsun.Ne güzel demiş şair; ''geleydin bir çay içimi,sen çay dökerdin,bende içimi''.
Ben şimdi bir çay demliyorum haydi herkesi bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder