5 Temmuz 2015 Pazar

Karamelli Çikolatalı Tart

Tatlı mı yesek acaba :)


Şu Ardanın Mutfağı olmasa ne yapardım ben :D Arda Türkmen sayesinde bir çok tarif edindim ve bir çok lezzeti tattırmama vesile oldu...

Tarifimize gelince;
Hamuru için: 1 buçuk su bardağı un,110 gram tereyağını ufalayın.Ardından yarım su bardağı kadar kakao,toz bademi ve şekeri ilave edip harmanlayalım. 1adet yumurta ve 2-3 kaşık soğuk su koyalım,hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım.
Karameli için: 3 su barağı toz şekeri tavada eriterek karamel yapalım.Bu arada püf noktası dışarıdan içeriye doğru şekeri alıp sürekli ezerek bu işlemi yapabilirsiniz.Ateşten alalım ve 100 gram tereyağını içine küçük parçalar halinde koyarak sürekli karıştırıp,harmanlayalım.10 dakika kadar bu işlemi sürdürüp 1 su bardağı suyu ilave edelim.(kaşık kaşık ilave et)
Son olarak kremayı da koyalım,homojen bir karışım olana kadar karıştırıp,soğutalım.
Ganaj için: 1 su bardağı kremayı ısıtalım.320 gram bitter çikolatayı kremanın içinde eritelim.Son olarak 1 yemek kaşığı tereyağını içine koyup,karıştıralım.
Hamurumuzu iki yağlı kağıt arasında kalıbımızın boyuna göre açalım.Kalıba yerleştirip kenarlarına şekil verelim.Tabanına ve kenarlarına çatalla delikler açmayı unutmayın.Üzerine tekrar yağlı kağıt koyup bakliyat koyun.180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.Ardından üzerindeki yağlı kağıtla,bakliyatı alın ve 25 dakika da bu şeklilde pişirelim.Fırından alıp,soğumaya bırakalım.Soğuyan tartımıza önce karameli dökelim ve 15 dakika derin dondurucuda soğutalım.Sonra üzerine çikolata ganajını döküp,buzdolabında 1-2 saat soğutalımmmm tatataaaam işte lezzet hazır.

Eeeee sevdicekleri çağırıp tatlı yiyelim tatlı konuşalım :) afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder